Ta hand om fötterna

Tjenare bloggen! Idag tänkte jag prata lite allvar om fötterna och varför vi ska ta väl hand om dem. Ni vet hur vi på bilen byter däck emellanåt för att de gamla slits ut och inte längre fungerar lika bra. Den möjligheten finns inte riktigt med våra fötter, visst kan vi använda skor som ett skydd mot marken men man får inte glömma att det är fötterna som bär all vår vikt. Däremot finns fotvård som innebär att vi får ordning på våra fötter igen. Vi går tusentals steg varje dag utan att egentligen tänka på det. Visserligen går vi runt i skor som sagt men det betyder inte att vi alltid gör det och det betyder verkligen inte att alla går runt i skor som har fokus på fötternas hälsa. När jag väljer skor så är det utseendet som jag tänker på och det är jag nog inte ensam om. Det kan nog behövas en liten påminnelse om fötternas funktion och allting de får utstå under en vanlig dag. Jag tror att alla hade mått bra av lite fotvård, sen om man gör det själv eller om man gör det hos en fotterapeut är mindre viktigt. Givetvis har en fotterapeut kunskaperna för att kunna ge en fotvård som är optimal för dina fötters hälsa men du kan även göra en hel del själv också. Jag brukar bland annat att man använda fotkräm och filar fötterna någon dag i veckan, på sätt bibehåller jag en fuktig och mjuk hy som håller sprickor och förhårdnader borta. Det viktigaste är att man är medveten om fötternas funktion och att man ser till att se efter sina fossingar. Nu ska jag bege mig ut på en skön promenad i Karlshamn men jag önskar er en fortsatt trevlig dag och glöm inte att ta hand om er!